Dette er norsk Angus hos MENY Se video

Dette er norsk Angus hos MENY

Biff er ikke bare biff. Det kan være store forskjeller fra biffstykke til biffstykke. For å sikre kundene jevn og god kvalitet, ble Angusgården etablert i et samarbeid med Prima Jæren i 2015.

Samme år vinner Prima Jæren Matskattstipendet for arbeidet med å heve kvaliteten på norsk rødt kjøtt gjennom et enestående samarbeid mellom bonde, foredler og butikk.

Hør hele historien om norsk Angus i Matskattpodden
Matskattstipendet - Norges største lokalmatpris

Matskattstipendet - Norges største lokalmatpris

Hvert år deler vi ut MENYs Matskattstipend. Norges største lokalmatpris! Målet er at du som er glad i god mat skal finne enda større utvalg av unike, lokale kvalitetsvarer i din butikk. Med stipendet inspirerer vi til innovasjon og produktutvikling.

Biff kan brukes til så mangt, og passer like godt til en formell familiemiddag som til en kjapp middag midt i uken. Vil du sikre deg topp kvalitet på kjøttet gang på gang, så bør du velge norsk Angus. Dette er hvorfor!

Emblem
Hvert stykke av Angus kjøtt er håndplukket og kvalitetssjekket for at du skal få den samme, gode kvaliteten hver gang.

All Angus i MENY er storfe av 100% norsk opprinnelse.

Saftighet og kvalitet i hver bit

Anguskjøtt kommer fra Angusrasen, en type storfe kjent for evnen til å produsere kjøtt av ekstra høy kvalitet. Kjøttet kjennetegnes ved god marmorering, det vil si fine fettårer gjennom kjøttet, som bidrar til saftighet og ekstra god smak.

Kjøtt fra Angus er bedre og jevnere marmorert enn annet kjøtt. Kjøtt fra Angus er bedre og jevnere marmorert enn annet kjøtt.

Kjøtt er ikke bare kjøtt

Kjøttet fra Angus er bedre marmorert enn annet biffkjøtt, med jevn marmorering over hele stykket. Marmoreringen er noe av det som gjør kjøttet så saftig og smakfullt.

Det er rett og slett det beste kjøttet du kan få tak i

Richard Mortensen, kokk og ferksvaresjef hos MENY Solsiden

Spisekvaliteten på Angusen er svært høy, og du får alltid godt kjøtt. Dette har gjort kjøttet til et ettertraktet valg blant kjøttelskere og i kulinariske kretser. 

Derfor er marmorering viktig

Derfor er marmorering viktig

Leter du etter et godt stykke kjøtt er det spesielt én ting du skal se etter.

Kortreist kvalitetskjøtt fra dyr som trives

Dyrevelferd er viktig i produksjonen av Angus, og rasen lever svært godt. Kuene har generelt god helse og gode bein.

De sterke beina gjør at kuene er godt egnet for å beite på ulendt terreng, og de trives med å beite i fjellene og andre beiter som ellers ville grodd igjen.

Angusen spiser mye urter og gress, og trives i ulendt terreng. Angusen spiser mye urter og gress, og trives i ulendt terreng.

Anguskvegene spiser mye urter og gress, og trenger derfor svært lite kraftfor.

Emblem
Anguskjøttet som selges hos MENY kommer fra lokale bønder i Norge, noe som sikrer kortreist kjøtt og god dyrevelferd.
Hekta på Angus

Hekta på Angus

– Jeg er stolt, sier angusbonde Svein Eberhard Østmoe på Koppang. Her driver han og familien besetningen Høystad Angus. Han lever og ånder for dyrene, og med en bærekraftig avtale ser han lyst på fremtiden.

Samme, gode kvalitet hver gang

Hvert stykke av Anguskjøtt blir håndplukket og kvalitetssjekket før det sendes til MENY. Dermed er du garantert like god kvalitet - hver eneste gang.

Alt kjøtt fra MENY Angus er garantert mørnet i 21 dager, og håndskjæres i din lokale MENY-butikk. 

 

Hos MENY finner du et stort utvalg av Angus

Med MENY Angus er kjøttkvaliteten så høy at vi kan tilby biffer og spennende stykningsdeler som kan konkurrere med biffklassikerne. Vi har også mange biffer du kanskje ikke har hørt om før!

I MENYs ferskvaredisk får du hjelp til å velge den riktige biffen til ditt formål.

Dette er de ulike biffene av MENY Angus:

  • Flank steak: et grovere og noe magrere biffstykke
  • Culotte: med et delikat fettlokk
  • Ytrefilet: meget mørt med god smaklighet
  • Entrecôte: godt marmorert og med masse smak
  • Mørbrad: en hverdagsbiff som går raskt å lage
  • Indrefilet: det møreste av det møre
  • I tillegg finner du kjøttdeig, ferske hamburgere og biffsnadder. 

All Angus i MENY er storfe av 100% norsk opprinnelse.

Kjøpt Angus hos MENY:

Gjør middagen bedre med Angus

Angus kjøtt er godt og kan brukes til mye forskjellig, fra en enkel biffmiddag til fancy festmat. Her viser vi deg noen måter du kan bruke Angus i matlagingen.

Løft middagen til nye høyder med kjøttdeig av Angus

Kjøttdeig av Angus er ekstra saftig og smakfullt, og gjør seg godt i en pasta eller som fyll på en pizza. Hva med prøve deg på en tradisjonell pasta bolognese med langtidskokt saus?

Topp pizzaen med vår beste kjøttdeig av MENY Angus

Kjøttdeig av Angus er ekstra saftig og gir mye smak, og passer perfekt som topping på pizza. Du kan også bruke MENYs tynnskjærte og møre biffsnadder på pizzaen for en annen vri.

Har du alt du trenger? Få det du mangler levert hjem:

Hva er forskjellen på karbonadedeig og kjøttdeig?

Hva er forskjellen på karbonadedeig og kjøttdeig?

Står hamburger, pastagrateng, kjøttkaker, lasagne eller taco på menyen? Felles for de alle er at de inneholder kvernet kjøtt – men før du skriver opp ”kjøttdeig” på handlelisten kan det være lurt å tenke over et par ting.

Saftig Angusburger

Angusburgeren er MENYs aller beste burger. Slenger du disse burgerne på grillen eller i panna er du garantert et saftig og smakfullt måltid. 

Angusburgeren du finner i ferskvaredisken har litt høyere fettprosent enn de som er ferdigpakket. Fettprosenten gjør smaken på burgeren enda bedre og gjør den ekstra saftig.

Få alt du trenger levert hjem:

Angusburger – vår beste hamburger

Angusburger – vår beste hamburger

Ingenting slår grillmat om sommeren, og en saftig burger med luftig brød og frisk salat blir aldri feil! Den perfekte burgeren er laget av norsk Angus med nøyaktig 22 prosent fett, og du får den bare hos MENY.

Biffsnadder av Angus - like godt som hovedrett som tilbehør

Biffsnadder av Angus er ekstra saftig og fåes kjøpt ferdig tilberedt i ferskvaredisken hos MENY. Ønsker du å krydre og steke biffsnadder selv, finner du også biffstrimler av MENY Angus i kjøledisken. Like gode på egenhånd til fredagstacoen eller til en lettvint biff stroganoff.

Emblem
Stek biffstrimlene i panna på høy varme i ca. 2 minutter, så er de klare til å brukes til det du vil.

Kvalitetsbiff fra Angus til hverdag og helg

Med det store utvalget av biff fra MENY Angus, kan du alltid være sikker på at du får topp kvalitet på kjøttet.

Kombinert med godt tilbehør kan du lage spennende og smakfulle middager, slik som denne stekte angus biffen med ovnsbakte poteter og cognacsaus.

Kjøp varene her: