Matskatter fra Buskerud

Høyt i Hemsedal lager Himmelspannet ost som smelter i munnen og på Ask gård ruller de ut spekemat med fantastisk smak. Buskerud byr på mye annet godt, blant annet myke lefser og småmat fra Hallingdal.

Lokalmat fra Buskerud:

Spennende ost fra glade kuer og geiter

I Buskerud finner vi flere ysterier som har vunnet både nasjonale og internasjonale priser for sine oster. Eiker Gårdsysteri står bak fantasiske Eiker Camembert og Holtefjell XO, mens Himmelspannet lager ost fra geiter og kyr som beiter i Hemsedal. Rueslåtten Ysteri yster på råmelk, og ysteriet ligger vegg i vegg til fjøset.

Tradisjonsrik mat fra Hallingdal

Småmat og lefsekling er for hallingdølene som sodd og skjenning er for trøndere. Denne tradisjonsrike festmaten lages selvfølgelig etter god, gammel oppskrift.

Økologisk spekemat og høyfjellslam

Ask er en liten produsent med store ambisjoner. Her produseres økologisk spekemat med norske råvarer og Italienskinspirerte smaker. I sesong får du også tak i lam fra Hallingskarvet. De beiter i høyfjellet, noe som setter en unik smak på kjøttet.

EventyrSMAK - flere bønder sammen for lokalmat

I Buskerud blomstrer både folk, dyr og planteliv, og derfor har det i lang tid blitt dyrket små spesialiteter i området. Gjennom Eventyrsmak tilbyr flere produsenter deilige, lokale produkter.

Perfekt for urter, korn og grønnsaker

I Buskerudtraktene dyrkes det mye korn, grønnsaker og urter. Her finner vi blant annet Snarum Gartneri som dyrker urter året rundt. Ringerikspoteten dyrkes på de solrike åkrene ved Tyrifjorden på Ringerike, og er en populær, lokal delikatesse.