De beste tipsene for en god middagssalat

De beste tipsene for en god middagssalat

Det er lett å tenke man ikke blir mett av salat til middag. men en godt balansert salat med proteiner og karbohydrater kan bli en fullverdig måltid. Slik lager du en digg og mettende salat!

En god salat er noe av det beste vi vet, men den skal være variert og mette godt. Trikset da er å sørge for å ha godt med protein, litt ulike konsistenser, samt frukt og grønt i mange farger. 

Hva bør du ha i en salat?

  • Protein: Kjøtt, fisk, egg, ost, nøtter, quinoa, bønner og linser
  • Karbohydrater: Pasta, ris, poteter, couscous og nudler. Velg gjerne fullkorn.
  • Fett: Fet fisk, avokado, oliven, nøtter og frø. Lag gjerne en vinaigrette med en god olivenolje. 
Lage en rask salat på vei hjem? I salatbaren finner du mange spennende ingredienser som du enkelt blander selv.

Middagssalat med kikerter og feta

Denne nydelige salaten tar utgangspunkt i gresk salat, men vi har fylt på med kikerter, avokado og nøtter for at den skal mette godt, og bli et måltid i seg selv. Masse frisk persille er med på å gi salaten sin særegne smak. Server den med klassisk fransk vinaigrette.

Salat med halloumi

Halloumi og andre oster gir mer mat til salaten, i tillegg til masse god smak. Halloumi egner seg spesielt godt til varmebehandling og er derfor et godt tips om du vil grille. Men husk at den er best med én gang, så denne salaten kan ikke lages lenge i forveien. Ha gjerne også noe kuttet frukt i salaten, samt pinjekjerner og bønner. 

Salatbar - rask og litt sunnere middag og lunsj!

Salatbar - rask og litt sunnere middag og lunsj!

En rask salat fra salatbaren gjør det enkelt å spise litt sunnere, også når du bare skal ha middag eller lunsj til én! Her finner du friske, ferdigkuttede grønnsaker og spennende dressinger og dipper hver dag. Server som tilbehør eller egen rett.

Cobb salat med kylling

Cobb-salat er en velkjent, amerikansk kyllingsalat med cherrytomater, egg, blåmuggost og bacon, toppet med vinaigrette dressing. Dette er en skikkelig digg middagssalat med masse smak!

Digg tofusalat

Tofu har et høyt innhold av proteiner og kan smakssettes med ulike krydder og marinader. Vi anbefaler å skjære kald tofu i små terninger, blande godt med marinade og la ligge i ca 30 minutter før du steker den.

Klassisk cæsarsalat med kylling

En god og mettende salat med skikkelig digg, hjemmelaget dressing. Denne salaten toppes med sprø krutonger sprøstekt bacon og høvlet parmesan - perfekt til middag!

Lun salat med spekeskinke og egg

Å spise noe varmt til middag er nesten en selvfølge for mange, og en lun salat passer perfekt når du vil ha salat til middag. 

Hvis du ikke har spekemat tilgjengelig kan du erstatte serranoskinken med påleggsvarianter som salami og skinke.

Salat med laks og jordbær

Salaten gir sprøhet, jordbærene tilfører sødme, og dressingen med lime, chili og ingefær setter fart på smaksløkene. Laksen grilles lett slik at den beholder en rosa kjerne og topp salaten med saftige biter. Med et dryss fersk basilikum er middagen servert!

Har du alt du trenger?

Pastasalat med roastbiff

Pastasalat er perfekt til middag. Denne oppskriften med roastbiff, syltet rødløk og grønnsaker er enkel, mettende og smaker fantastisk.

Bruk restematen i middagssalaten – ha i gårsdagens poteter eller ris!

Sommerlig salat med reker

Få en smak av sommer med en frisk salat med appelsin og kongereker. Her kan du også bruke vanlige reker om du har, eller scampi.

Rask salat med ferdig salatmiks:

Klikk her for flere oppskrifter på salat