Spennende måter å bruke appelsin i maten

Spennende måter å bruke appelsin i maten

At sitronen passer i matlaging vet mange, men appelsinen har også mange av de samme egenskapene og fortjener en større plass i hverdagskjøkkenet! Appelsinen kan brukes til mye mer enn som fast følge på skituren. Hva med å prøve appelsinkylling, pasta med appelsin og svinekjøtt eller påskens følgesvenn - appelsinkaken.

Appelsinen er på mange måter et oransje mirakel med sitt fantastiske næringsinnhold i kombinasjon med unike smaksegenskaper.

Å sitte i solveggen, skrelle en appelsin og kjenne vårsola spre sine første varme stråler over et vinterblekt ansikt, er ren lykke for mange av oss. Men appelsinen kan mer enn å spre enkel glede.

Ta den med inn på kjøkkenet og la den få være med på ordentlig matlagning!

Middagsretter med appelsin

Appelsiner gir en balansert syre som løfter de fleste retter opp fra traust til smakfullt. Prøv en av disse:

Laks i form med creme fraiche og appelsin Laks i form med creme fraiche og appelsin

God venn med grønnsaker 

I tillegg til at appelsin går svært godt sammen med både sjømat, kylling og fisk, er den god venn med grønnsaker som fennikel, avokado, ruccola og gulrot. 

 Er du en av de som spiser havregrøt til frokost? Appelsinsmaken gir grøten en frisk smak!

Appelsinkokte gulrøtter passer fint som snacks eller som tilbehør. Appelsinkokte gulrøtter passer fint som snacks eller som tilbehør.

De eteriske oljene i appelsinskallet har en intens og deilig aroma som kommer til sin rett hvis du river skallet fint.

Kaker, desserter, salatdressinger, supper og sauser får et umiddelbart løft og tilføres ”det lille ekstra” med et lite riv appelsinskall.

Dette er en saftig og myk appelsinkake med søt melis som smaker deilig til kaffen. Dette er en saftig og myk appelsinkake med søt melis som smaker deilig til kaffen.

Syrlig sitrus med søt sjokolade og nøtter blir fort en enkel og sunn dessert

Den kan enkelt forvandles til en saftig hverdagsdessert med nøtter og litt honning som du kan spise med den aller beste samvittighet, til å inngå i mer kompliserte retter som franske skalldyrsalater- og supper, langtidskokte marokkanske gryteretter og konditorkunst i verdensklasse.