Alt til ostekvelden

Alt til ostekvelden

Ost passer til det meste, og kan brukes til lunsj, dessert, kveldsmat eller som helgekos. Bruk ost i sauser og dipper, som tilbehør eller la de spille hovedrollen i et overdådig ostefat.
Uansett om du foretrekker blåmuggost, chevre, brie eller gulost har MENY osten for deg. Det finnes en ost for det meste - spør oss gjerne om tips og hjelp i ostedisken!

Spennende norske oster du bør prøve

Lag ostefat til hverdag og fest

De fleste forbinder ostefat med feiring og fest eller sene kvelder med vennegjengen og god vin - men et ostefat kan også nytes til hverdags. Hvorfor ikke lage et enkelt ostefat som kveldssnack? Bruk osten du har i kjøleskapet, litt frukt og brød eller kjeks som tilbehør. Enkelt og veldig godt!

Tilbehør til ost

Marmelader, chutney og nøtter er godt tilbehør, både til ostefatet og til tapas. Visste du at du enkelt kan lage det selv? Husk også gode, sprø kjeks eller et saftig brød til. Med frisk frukt og bær som druer, jordbær og pære ved siden av, blir ostefatet komplett!

Helgemat med spennende ost

I helgen er det lov å kose seg litt ekstra. Ost er perfekt til helgemiddagen, og de fleste retter enten kan gratineres, toppes eller fylles med deilig og smakfull ost.

Prøv parmesanchips som garnityr til biffen! Legg tynne skiver parmesan på bakepapir og stek i cirka ti minutter ved 180 grader til osten er gyllen.

Digg kosemat med ost

Ost er perfekt til ekte comfort food og fingermat. Gratinert, smeltet eller som snacks er ost selvskrevet til hverdager man trenger noe ekstra godt, til vennekvelder eller som ekstra helgekos.

Har du lyst til å prøve noe nytt? Bytt ut den vanlige gulosten med cheddar, port salut eller ridderost for mer smak!

Emblem
Visste du at blåmuggost passer godt til både biff, burger, på pizzaen, i sauser og dipper?

God tapas med ost

Ost passer godt til tapas og småretter. Manchego er den perfekte tapasosten, men til tapas kan du bruke ostene du liker best. Brie, camembert, chevre, kittmodnet ost eller blåmuggost er alle hjertelig velkommen til tapas.

Prøv oster i salaten

Godt som tilbehør til middagen, som en frisk lunsj eller for å prøve spennende smaker på en litt annerledes måte. Bland en god salat med oster som brie, blåmuggost eller mozzarella med frukt, bær og nøtter.