Søte fristelser til maifesten

Spiselig pynt? Klart det! Bruk bær, krem, frukt og marengs for å pynte på nasjonaldagen! Søte, enkle og smakfulle tips og oppskrifter på flotte fristelser til 17-mai og kakebordet.

Dekroative pinner med bær

Tre bær og små marshmellows på pinne. I fargene rødt, hvitt og blått blir det ekstra stas på både nasjonaldagen og kakebordet med friske bær. Godt og dekorativt! 

Hele væla er bære jordbær, finn et strå og træ dom på.. Hele væla er bære jordbær, finn et strå og træ dom på..

Pikekyss i flaggets farger:

Lag herlige pikekyss til 17 mai! I fargene rødt, hvitt og blått blir disse stas både på nasjonaldagen og kakebordet med hjemmelagde marengs.

De er sprøe, gode og smelter i munnen, og kan enkelt lages til 17. maifesten i flaggets farger. De er sprøe, gode og smelter i munnen, og kan enkelt lages til 17. maifesten i flaggets farger.

Gele i flaggets farger

Panna cotta med gelé i flaggets farger - perfekt til 17 maifesten! 

Det er enkelt: 

  • Begynn med jordbærgele, hell i glassene, avkjøl og la stivne i kjøleskapet.
  • Lag så panna cotta og hell over jordbærgeleen. La stivne i kjøleskapet.
  • Avslutt med blåbærgele. Her er det brukt blåbærsaft med gelatinplater. Hvor mange plater gelatin pr dl væske står på gelatinpakken. Pynt med bær til slutt. 

Et lettvint desserttips som er spesielt populær hos barna, og i rødt, hvitt og blått blir det også en fin dekorasjon på maifesten.

En kreativ 17. mai-dessert som imponerer gjestene! En kreativ 17. mai-dessert som imponerer gjestene!

Muffins i rødt, hvitt og blått

Har du hørt om Red velvet cupcakes? Det er nydelige muffins i rødt, hvitt og blått! Red Velvet er en klassiker i USA og finnes både i form av ostekake, vanlig kake og som oppskriften her; muffins. 

Med rød konditorfarge skiller disse små kakene seg ut i mengden, og med blåbær og hvit frosting til pynt er de helt topp til 17. mai! 

Kanskje verdens beste, og i hvert fall mest berømte, cupcakes. Kanskje verdens beste, og i hvert fall mest berømte, cupcakes.

Lag noe godt av vannmelon

Bruke pepperkakeformer eller andre former til å lage fine figurer av vannmelon. Server i en skål sammen med friske bær. Morsomt og godt for både store og små!

Dette er en sunn, god og annerledes vannmelonsnack som også er fin å se på. Dette er en sunn, god og annerledes vannmelonsnack som også er fin å se på.

Krem + bær = enkelt og godt!

Verdens enkleste dessert? Alt du trenger gjøre er:

  • Finn frem fine glass
  • Visp kremføte til krem
  • Legg krem og bær lagvis 

Pisket krem og bær blir aldri feil. Pisket krem og bær blir aldri feil.