Tilbehør til kalkun

Tilbehør til kalkun
Enten kalkunen er helstekt eller som filet, så må den ha tilbehør.

Kalkun er julemiddag for mange, mens andre venter til nyttårsaften med å julens julemiddag. Enten den er helstekt eller som filet, så må den ha tilbehør.

Noen velger tradisjonelt tilbehør som rosenkål og mandelpoteter, mens andre går for en litt mer amerikansk variant med tranebær og maisbrød. Noen velger en fyldig fløtesaus som tilbehør, mens andre går for en lettere sjysaus. 

Kalkun tåler det meste av tilbehør, så du kan gjerne være kreativ og la deg inspirere av andre lang og smaker.

En smaksrik Tabbouleh salat med granateple og persille er spennende som tilbehør, samtidig som du tar vare på de gode julesmakene. 

8 tips til tilbehør til kalkunen! 

Cranberry sauce

Cranberry sauce er en søt saus av tranebær som brukes mye i USA og Storbritannia, og den er en selvfølge til amerikanernes Thanksgiving-kalkun.

Smaken minner litt om rørte tyttebær og er med sin gode syre og sødme deilig til kjøttretter.

Oppskriften finner du her. 

Brun saus 

Brun saus passer til kjøttkaker, benløse fugler, kjøttpudding, steik og andre typisk norske retter.
Oppskriften finner du her. 

Stekt rosenkål med honning, chili og hvitløk 

Grønt, sunt og fargerikt. Stekt rosenkål med honning, chili og hvitløk er spennende tilbehør til julematen.
Oppskriften finner du her. 

Løk og selleristuffing 

Stuffing, søtpoteter, potetmos, tranebærsaus og fløtesaus er alt du trenger til Thanksgiving-kalkunen – oppskriften får du her. 

Nøttefyll

Helstekt kalun med nøttefyll, søtpotet og spinat. Oppskriften får du her. 

En frisk og fargerik salat 

Hva med å servere kalkun med en frisk og fargerik salat bestående av grønnkål, rødkål, granateple, appelsin og pistasjnøtter? 

Oppskriften finner du her. 

Granateple og persille Tabbouleh med granateple og persille er en utrolig frisk, fargerik og mettende salat. 

Oppskriften finner du her. 

Sist men ikke minst, den tradisjonelle Waldorfsalaten