Tilbehør til kalkun

Enten kalkunen er helstekt eller som filet, så må den ha tilbehør. Se våre tips og anbefalinger på tilbehør til kalkunmiddagen.

Kalkun er julemiddag for mange, mens andre venter til nyttårsaften med å julens julemiddag. Enten den er helstekt eller som filet, så må den ha tilbehør.

Noen velger tradisjonelt tilbehør som rosenkål og mandelpoteter, mens andre går for en litt mer amerikansk variant med tranebær og maisbrød. Noen velger en smaksrik appelsinsaus som tilbehør, mens andre går for en mer klassisk saus. 

La deg inspirere av andre land og smaker når det gjelder tilbehøret til kalkunen. La deg inspirere av andre land og smaker når det gjelder tilbehøret til kalkunen.

Kalkun tåler det meste av tilbehør, så du kan gjerne være kreativ og la deg inspirere av andre land og smaker. En smaksrik tabbouleh salat er spennende som tilbehør, samtidig som du tar vare på de gode julesmakene. 

6 andre tips til tilbehør til kalkunen! 

Cranberry sauce

Cranberry sauce er en søt saus av tranebær som brukes mye i USA og Storbritannia, og den er en selvfølge til amerikanernes Thanksgiving-kalkun.

Smaken minner litt om rørte tyttebær og er med sin gode syre og sødme deilig til kjøttretter.

Tranebærsaus, eller cranberry sauce, er en søt saus av tranebær som brukes mye i USA og Storbritannia. Tranebærsaus, eller cranberry sauce, er en søt saus av tranebær som brukes mye i USA og Storbritannia.

Alt du trenger for å lage tranebærsaus til 6 personer:

Saus til kalkun

Det er flere sauser som passer godt til kalkunmiddagen. En fyldig fløtesaus som passer perfekt til både kylling og kalkun

  • Oppskrift på hjemmelaget fløtesaus finner du her

Til festkalkunen serveres ofte kremet appelsinsaus. Appelsinsausen kan serveres både varm og kald.

  • Oppskrift på hjemmelaget appelsinsaus til kalkun finner du her

Ikke tid til å lage? Vi anbefaler denne:

Brun saus passer til kjøttkaker, benløse fugler, kjøttpudding, steik og andre typisk norske retter.

I tillegg har vi en populær klassisk saus til kalkun, laget med ekte, hjemmelaget kraft og søt rognebær- eller ripsgelé. Et festmåltid verdig. 

  • Oppskrift på klassisk kalkunsaus her
 

Klassisk saus til kalkun, laget med ekte, hjemmelaget kraft og søt rognebær- eller ripsgelé. Klassisk saus til kalkun, laget med ekte, hjemmelaget kraft og søt rognebær- eller ripsgelé.

Alt du trenger for å lage klassisk kalkunsaus til 4 personer:

Stekt rosenkål med honning, chili og hvitløk 

Grønt, sunt og fargerikt. Stekt rosenkål med honning, chili og hvitløk er spennende tilbehør til julematen.

Stekt rosenkål med honning, chili og hvitløk Stekt rosenkål med honning, chili og hvitløk

Alt du trenger for å lage stekt rosenkål til 4 personer:

Løk og baconstuffing til kalkun

Prøv en hjemmelaget stuffing til kalkun med salt bacon, brød, søte frukter og gode krydder. Stuffingen blir ekstra god hvis du fyller kalkunen med den og lar det steke sammen i ovnen.. 

En frisk og fargerik salat 

Hva med å servere kalkun med en frisk og fargerik salat bestående av grå rødkål blandet med tranebær, granateplekjerner og hakkede nøtter? En spennende julesalat med crunch!

Smaker nydelig som tilbehør til ribbe eller juleskinke, eller som egen vegetarrett på et koldtbord. Smaker nydelig som tilbehør til ribbe eller juleskinke, eller som egen vegetarrett på et koldtbord.

Alt du trenger for å lage rødkålsalat til 4 personer:

Sist men ikke minst, den tradisjonelle Waldorfsalaten.

Hjemmelaget waldorfsalat hører med til julens koldtbord, sammen med juleskinken, kalkunen og ribben. Denne oppskriften på waldorfsalat er enkel og veldig god.

Waldorfsalat hører med til julen. Enkelt og veldig godt! Waldorfsalat hører med til julen. Enkelt og veldig godt!

Alt du trenger for å lage waldorfsalat til 6 personer: