10 matskatter du må smake i mai

10 matskatter du må smake i mai

Våren er i full anmarsj med 17. mai rett rundt hjørnet. Derfor har vi i MENY plukket ut spennende Matskatter fra ti norske lokalmatprodusenter som du enkelt kan imponere gjestene med!

1. Angusburger 

Sleng en saftig Angusburger på grillen når gjestene kommer. Burgeren er en perfekt sammensetning av storfe høyrygg, bog og brisket fra 100 % norsk angus.

Den er ekstra saftig og smakfull og du får den bare hos MENY. Server Angusburger med tilbehør som sprøstekt bacon, løk, smeltet cheddar, bifftomat, pariseragurk og salat – som du enkelt kan ha på bordet 17. mai. 

Smak vår aller beste burger:

Angusburgeren kommer i fire ulike størrelser. Du får også burgeren rullet i pepper, marinert med ghost chili, og som smash burger.
Angusburger – vår beste hamburger

Angusburger – vår beste hamburger

Ingenting slår grillmat om sommeren, og en saftig burger med luftig brød og frisk salat blir aldri feil! Den perfekte burgeren er laget av norsk Angus med nøyaktig 22 prosent fett, og du får den bare hos MENY.

2. Røkelaks fra Lofoten

På et perfekt dekket 17. mai-frokostbord hører røkelaksen hjemme – og røkelaksen fra Lofoten nærmest smelter på tungen. 

Norsk fersk laks av beste kvalitet blir filetert, tørrsaltet og kaldrøkt over fils av einer og or, slik den er blitt røkt i Lofoten til uminnelig tider. Her snakker vi håndverk og kvalitet i alle ledd.

Server røkelaksen med klassisk tilbehør som ferskt brød og eggerøre til, eller som fingermat i lefse.

Prøv også gravlaks og einerrøkt ørret fra Lofoten

3. MENYs potetsalat med Nýr

På samme koldtbord burde det stå en deilig potetsalat! Vår variant er laget med kun de beste råvarer – blant annet ferskosten Nyr fra Grøndalen gård som gjør potetsalaten frisk på smak. Den er perfekt til spekemat og annen salt mat, og vi lover at den vil falle i smak hos gjestene!

Nyr - Nes

Nyr - Nes

Finnes det lykkelige kuer? På Nes i Akershus mener de det.

4. Jæren Smak sommerskinke

En favoritt til koldtbordet er Sommerskinken vår fra Jæren Smak - så fersk og smakfull som du kan få nyskåret skinke. Jæren Smak er en kvalitetsbetegnelse for svinekjøtt fra Jæren som fremmer god spisekvalitet.

Sommerskinken får du både hel og skåret i tynne skiver fra ferskvaredisken. Like god til frokost, på koldtbordet som til middag med grillede grønnsaker og potetsalat som tilbehør.

Sommerskinke med godt tilbehør er festmat du knapt trenger å tilberede

5. Steike fra Strandli Gård

De leker ikker lokalmat på Strandli Gård. Når osten ystes på gården er melken fremdeles varm når den treffer ystekaret. Mer kortreist blir det ikke.

Da verden stengte i 2020 og Tor og Siri ikke kunne reise på sin årlige tur til Hellas, bestemte Siri seg for å prøve å lage en ost av halloumi type. Og gjett om hun lykkes!

Resultatet ble en stekeost av kumelk som smaker vidunderlig, gjerne i kombinasjon med en salat med frisk frukt og bær.

6. Emma og Margaret fra Balholm 

Server en sprudlende alkoholfri fordrink på 17. mai. Balholms «Margaret» er produsert av flittige fruktbønder i Sogn som etterstreber økologisk produksjon av sine fruktdrikker. Den har en lett syrlig smak av eple og rabarbra.

Emma er balansert og anvendelig, med syrlige epler som gir tydelig eplesmak. Med sin perlende friskhet er «Margaret» og «Emma»  det perfekte alkoholfrittvalget - som vil falle i smak hos både store og små gjester.

Suksess for sprudlende dråper

Suksess for sprudlende dråper

Da familien bak Balholm ville tenke nytt, kom de opp med Margaret – en forfriskende festdrikk uten alkohol. Den ble en fest for ganen, med sprudlende eple og rabarbra.

7. Fripa Radler fra Klokk&Co

Nyt en frisk tørsteslukker fra  det Oslo-baserte bryggeriet Klokkk & Co. Gründerne er lidenskapelig opptatt av godt håndverk og spennende smaker, og “Fripa Radler” er beviset på nettopp dette.

Den friske, alkoholfrie radleren kommer i tre smaksvarianter og består av 50 % alkoholfri IPA og 50 % limonade av ekte frukt.

Galåvolden Gård lager marengs i høy kvalitet - perfekt når man ikke har tid til å gjøre det selv Galåvolden Gård lager marengs i høy kvalitet - perfekt når man ikke har tid til å gjøre det selv

8. Marengs fra Røros

Det blir vel ingen 17.mai uten en bugnende pavlova på dessertbordet? Gjør forarbeidet enklere i år med marengs fra Røros, rettere sagt Galåvolden Gård.

Her dyrkes godt håndverk og rene råvarer der det kun brukes sukker, eggehvite fra egne høner, vaniljepasta og sitron. Hver eneste bunn og pikekyss er formet for hånd.

Slik lager du festkaken pavlova på 1-2-3

Slik lager du festkaken pavlova på 1-2-3

Pavlova er er festkake nr 1 til 17 .mai, men er også populær til andre anledninger som konfirmasjon og dåp. En god pavlova skal ha en marengsbunn som er sprø utenpå, og myk og seig inni. Vi viser deg hvordan du får perfekt resultat.

9. Lærdals beste bringebær 

Pynt pavlovaen med store, friske bringebær fra Lærdal, eller lag en skål med rørte bringebær til desserten.

Den prisvinnende produsenten sørger for å plukke bringebærene når de er perfekt modne, helt uten unntak, som gjør at smaken er på sitt beste. De store, friske bærene fryses deretter ned i kurver slik at du kan nyte dem hele året rundt.

10. Jacobs Utvalgte iskrem og sorbet fra Iskremgården 

Ingen 17. mai uten is til både store og små! Jacobs Utvalgte har en serie med fire forskjellige iskremer – og en sorbet: Vanilje, jordbærsorbet, hasselnøtt, sjokolade – og ikke minst portvin og- sviskeis!

Isen er laget av Grete og Ole Morten på Iskremgården på Jæren.

Den ferske melken kuene produserer blir kun blandet med naturlige smaker. Og er du MENY MER-kunde får du 30 % Trumf-bonus på den fantastiske iskremen, så her er det bare å finne din favoritt i frysedisken!

Ikke glem iskrem til maifesten!

Emblem
Du finner mer enn 4000 norske Matskatter hos MENY?
Finn flere matskatter fra din region