Smakfulle tomater

Smakfulle tomater

Tomat er en av de mest allsidige råvarene på kjøkkenet. De kommer i mange størrelser og i ulike farger og fasonger. Lag en deilig tomatsalsa, pizzasaus eller en frisk tomatsalat. Her har vi samlet våre beste tips og oppskrifter med tomat!

Stort utvalg ferske tomater

Tomatsuppe for enhver anledning

Tomatsuppe er ikke bare tomatsuppe! Lag en klassisk, kremet og mild tomatsuppe, kald gazpacho - eller hva med en krydret, chunky tomatsuppe med godt brød til? Tomatsuppe passer både til middag, forrett og lunsj.

Tomatsuppe på 1-2-3

Gode saus, dipp og salsa med tomater

Tomat er en fantastisk allrounder som passer til det aller meste fra pølser og pizza til fredagstacoen, helgebiffen eller saftig kylling. Hvorfor ikke lage din egen ketchup, salsa eller pizzasaus? 

Velg riktige tomater når du skal lage saus! Plommetomater er perfekte til saus og dipper, de har et fastere fruktkjøtt og trenger ikke kokes inn like lenge som vanlige tomater.

Dårlig tid? Vi har alt tilbehøret du trenger

Gode middager med tomat

Siden tomat passer til det meste, kan du velge mellom enkle hverdagsretter eller spennende helgemat med tomater til. Hva med pasta, terter, ovnsbakt laks eller pizza? Her er noen av våre favorittoppskrifter som bør serveres med smakfulle tomater.

Godt tilbehør og frisk salat med tomat

Tomater er kanskje best kjent som tilbehør på tallerkenen, men der er de også i sitt ess. De kan serveres på mange ulike måter og passer til de fleste retter og anledninger. Bak tomater for en sødmefylt smak, eller server dem ferske, syrlige og saftige i en salat. 

Lunsj og enkle småretter med tomater

Tomater hører ikke kun hjemme i en klassisk salat eller i skiver på brødskiven. Ha dem i omelett, lag en spennende bruchetta eller en sandwich med tomat og mozzarella.