Pavlova med bringebærkrem

Populær oppskrift på pavlova kake. Deilig marengsbunn med bringebærkrem toppet med friske bær. Lag den som en stor kake i rund form eller i langpanne, eller som flere mini porsjonskaker til dessert. Søt festkake som er enkel å lage og passer til både konfirmasjon, dåp og 17. mai.
Pavlova med bringebærkrem

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Tips!

Lag den som en stor kake, i rund form eller i langpanne, eller som flere mini porsjonskaker til dessert.

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 180 grader. Bruk en kjøkkenmaskin og pisk eggehvitene med litt av sukkeret til myk skummende marengs ved middels hastighet. (Når du skal piske eggehvitene er det viktig at både bollen og vispen er helt rene. Eggehvitene må heller ikke ha rester av eggeplomme i seg, det kan gjøre det vanskelig å få eggehvitene stive).
  2. Bland maisenna sammen med resten av sukkeret og tilsett sukkeret i marengsen litt etter litt, øk hastigheten når alt sukkeret er tilsatt og pisk til tykk, blank og stiv marengs. Tilsett eddik og visp 10 sekunder til.
  3. Form en stor rund marengskake (ca. 24 cm i diameter) på et stekebrett dekket med bakepapir eller bakeduk. Sett marengsen inn i ovnen og senk temperaturen til 125 grader. Stek marengsen i ca. 1 time. Den skal bli sprø på utsiden og være myk som krem i midten. Skru av ovnen, uten å åpne døren, og la marengsen stå til ovnen er kald, gjerne natte over.
  4. Mos bringebærene med sukker og vaniljesukker. Visp fløten til myk krem og vend de moste bærene sammen med kremen. Løft marengskaken forsiktig over på et fat. Legg på bringebærkremen.
  5. Topp med bær og pynt med mynteblader. Serveres straks.
Form en stor rund marengskake (ca. 24 cm i diameter) på et stekebrett dekket med bakepapir eller bakeduk. Sett marengsen inn i ovnen og senk temperaturen til 125 grader. Stek marengsen i ca. 1 time. Den skal bli sprø på utsiden og være myk som krem i midten. Skru av ovnen, uten å åpne døren, og la marengsen stå til ovnen er kald, gjerne natte over.
Mos bringebærene med sukker og vaniljesukker. Visp fløten til myk krem og vend de moste bærene sammen med kremen. Løft marengskaken forsiktig over på et fat. Legg på bringebærkremen.
Topp med bær og pynt med mynteblader. Serveres straks.