Asiatisk mat

Asiatisk mat

Asia er stort og det asiatiske kjøkken er mye mer enn vårruller og thaisuppe. Lag en spicy tikka masala, vietnamesisk bahn mi, japansk sushi og sashimi - eller hva med en klassisk wok med asiatiske smaker? Vi har samlet tips og oppskrifter så du kan by på lekre asiatiske retter. Og du, husk at du finner et stort utvalg asiatiske krydder, sauser og råvarer både på nett og i butikk.

Har du smakt disse favorittene?

La deg friste og inspirere av disse populære rettene fra det asiatiske kjøkken. Med massevis av gode krydder, sauser og ulike konsistenser har hver rett sin egen særegne smak. 

Har du alt du trenger?

Lag en smakfull curry

Curry er en samlebetegnelse på sausbaserte retter som er typisk for det asiatiske kjøkken. Navnet curry betyr nemlig saus! Dette er gryter med mye smak, gjerne servert med ris og bakst som naanbrød. 

Har du alt du trenger?

Asiatiske supper og gryter

Supper og gryter med mye smak og spennende råvarer er noe av det Asia har å by på. Når du lager rettene fra bunnen av kan du også bestemme selv hvor sterkt du ønsker det - enten du liker det superspicy eller mildt. Her er våre favorittoppskrifter:

Aromatisk og krydrede indiske retter

Indiske retter er kjent for et mangfold av spennende krydder, og kombinasjon av både sterke og søte smaker i fyldige sauser. Lag klassikere som butter chicken, lam korma eller favoritten tikka masala.

Ikke glem det gode tilbehøret

Vil du lage syltet ingefær, lekker ponzusaus eller sriracha? Vi har alle oppskriftene du trenger på alt fra spicy chilisaus til smakfull chutney slik at du enkelt får de gode asiatiske smakene til rettene. 

Allsidig og spennende wok

Alt kan wokes! Det er ikke rart nordmenn er glade i wok. Det går både fort og du kan bruke akkurat det du har i skapet. Topp det hele med en god woksaus og ris eller nudler, og du har et måltid full av sprø grønnsaker. Enklere blir det ikke! 

Emblem
Steker du grønsakene for lenge mister de sprøheten. De fleste grønnsakene skal ha en liten fast kjerne når de er ferdigwoket.

Alt du trenger til wok

Hjemmelaget sushi og sashimi

Sushi og sashimi virker kanskje vanskelig å lage selv, men med riktige ingredienser kan det både smake og se ut som den lekre sushien du får servert på restaurant. Prøv våre tips og oppskrifter: 

Alt du trenger til sushikvelden