Matskatter fra Vestfold og Telemark

Solfylte, grønne Vestfold og Telemark har en stor produksjon av grønnsaker, frukt, bær og ikke minst poteter. Her er også folk gode på lokalmat og tar vare på håndverket. 

Prøv småpotetene fra Bjertnæs & Hoel, disk opp med burger av frilansgris på lunsjbordet, og server saktevoksende Lerstangkylling til middagFra Telemarkslam får du det beste pinnekjøttet av lam på fjellbeite, mens Skreppa lager flatbrødet du vil ha. 

Lokalmat fra Vestfold og Telemark

Ny og tradisjonell bakst

Vestfold og Telemark nyter både godt av flatbrød bakt på gamlemåten fra Skreppa, takkebakt pizzabunn fra Lega og ferske, nybakte glutenfrie fristelser fra Tangent Håndverksbakeri.

Stort fokus på dyrevelferd

I Vestfold og Telemark finner man også både Grøstad Gris og Lerstang kylling. Hos Grøstad går grisene ute, får rote i jorda og kan sosialisere med hverandre. Lerstang kylling produserer lekre kyllingprodukter av saktevoksende kylling.

Ideelle forhold for frukt og grønnsaker 

I den gamle Vestfoldregionen er det ideelle forhold for å dyrke alt fra salater til poteter. Her kommer blant annet delikatessepotetene fra Bjerntæs & Hoel, hvite og grønne asparges fra Hvasser og Vestfoldsalat fra Klavenes Gård.

Eplemost og syltetøy av søte frukt og bær 

På sørlandet er det gode forhold for smakfulle, søte frukt og bær som blir til syltetøy, saft og eplemost. På Røyland gård lager de syltetøy av ville bær fra skogen, mens hos K.G Puntervold lager de friskpresset saft fra lokale hageepler. En smak av Sørlandet!