Pizza er ikke bare god kosemat, det er en altoppslukende hobby. Vi har samlet tips og oppskrifter til deg som allerede er selvutnevnt pizzanerd, eller bare er nysgjerrig på hvordan du kan gjøre pizzaen enda litt bedre.
Lagtidsheving lokker fram de gode smakene. Begynn med en deig på onsdag, så har du smakfull, napolitansk pizza til helgen! Prøv vår 72-timers deig eller pizzadeig med poolish - eller hvorfor ikke eksprimentere med hydrasjon og ulike meltyper? Smak deg fram til din favorittbunn!
Å vite litt mer om ingrediensene i pizzadeigen, hvorfor de oppfører seg som de gjør og hva de passer til er et must når du vil bli en bedre pizzakokk. Hvilket tipo-00 mel passer best til pizza, spiller det noen rolle om du bruker fersk gjør eller tørrgjær, og hvorfor er det viktig å heve deigen lenge? Her får du alle svarene.
Det er ikke mye som skal til for en skikkelig god tomatsaus. Ha noen gode, hermetiske tomater i en blender til du har en fin suppe, tilsett litt salt og voilà! Enklere blir det ikke. Du kan smakssette med litt hvitløk eller chili, men med en enkel pizzasaus vil smaken på bunnen og toppingen komme ekstra godt fram.
Mozzarella er uunværlig på en italiensk pizza. Vi anbefaler Fior di latte, en fersk mozzarella uten så mye vann - da blir ikke pizzabunnen soggy. Prøv også oster som taleggio, rød ku og golvertind for en ny smaksopplevelse.
Når pizzabunnen har hevet ferdig, skal den toppes med noe godt. En autentisk pizzabunn smaker aller best med klassisk topping som mozzarella og en fersk tomatsaus - men prøv gjerne n'duja, en sterkere pizzasaus eller norske oster for en vri på den klassiske pizzaen.
Hvit pizza - eller pizza bianca - er en pizza hvor tomatsausen er byttet ut med ricotta eller creme fraiche. Topp gjerne med god ost, n'duja, sopp eller en smakfull pepperoni.