Sommerfriske desserter
bilde av embelem

Sommerfriske desserter

Om våren og sommeren ønsker vi oss friske, lette og fargerike desserter som bugner av frukt, bær og gjerne iskrem eller lekre små kaker og paier. Iskrem med bær eller er klassisk og enkelt, fruktsalat gir en fargerik og sunnere dessert. Se også våre mange gode tips nedover siden.

Husk friske bær til desserten

Frisk og fargerik fruktsalat

Saftig, søt og frisk frukt er perfekt til dessert eller som en liten snack på varme sommerdager. Det beste er at alt av fersk frukt og bær passer sammen, så her kan du ikke gå feil. Server gjerne med vaniljekesam, yoghurt, pisket krem eller iskrem. 

Prøv grillet frukt til dessert

Visste du at frukt også kan grilles? Prøv å legge frukt som vannmelon, fersken eller annanas på grillen. Varmen gjør dem ekstra søte og runde i smaken, og passer perfekt sammen med kald iskrem eller hakket sjokolade og nøtter. Du kan også fylle en banan med sjokolade og grille den i folie. 

Lyst på noe ekstra søtt? Marshmallows er alltid godt å grille, og varm, nygrillet marshmallow passer godt til frisk frukt.

Sommerlige desserter til gjester

Med søte frukt og bær er det ikke mye som skal til for å få fram de gode, friske sommersmakene. Prøv en enkel panna cotta toppet med frukt og bær, eller hva med bær med sjokoladetrekk? Du kan også servere iskrem, eller små kaker i porsjonsstørrelse.

Gjør det enkelt med ferdige desserter

Server fløyelsmyk iskrem til dessert

Iskrem er vår favorittdessert i sommervarmen, og det er ikke rart! Ikke bare finnes det mange ulike smaker, det er også et stort utvalg forskjellige typer! Felles for dem alle er at de er avkjølende og smaker ekstra godt på en varm sommerdag.