Klementiner, epler, appelsiner og multer er typiske frukt og bær man forbinder med jul, søte desserter og drikker. Bli inspirert til å utnytte julens fruktfat med fristende oppskrifter på søte desserter og spennende julemat.
En søt dessert hører til etter en god julemiddag, og her kan gjerne frukt og bær få en naturlig plass. Prøv gjerne klementiner til riskremen, eller hva med multer i panna cottaen?
Eple, klementin og appelsin er veldig populært til julematen. Det er kanskje ikke så rart når dette er smaker som passer så godt til svin, kalkun, kylling og and. Med sin sødme og syrlighet kan julens frukt løfte måltidet til nye høyder.
Frukt og bær kan ofte heve smaken på julens gode tilbehør. De syrlige og søte smakene i appelsin og eple passer perfekt for å smakssette sauser, og er også spesielt godt til kylling, kalkun og svin. Prøv frukt til lekre sauser, friske salater eller smakfull stuffing.
Kjenner du noen som har alt? Lag lekre matgaver av epler og appelsiner. Marmeladene passer utmerket på brødskiva, men også som tilbehør til ost eller middagen.