De viktigste oppskriftene til påske

De viktigste oppskriftene til påske

Påsken er en tid for gode måltider. Vi har samlet populære oppskrifter. Her er påskematen vi gleder oss til å lage sammen.

Vi har sett på hva som var våre mest populære oppskrifter i fjor, og samlet dem her, til inspirasjon for årets påskemeny. 

Påskelam som hovedrett

Lam står øverst på ønskelisten til påske, og da spesielt lammelår og lammestek. I tillegg er det mange som foretrekker svinefilet, biff og gryteretter.

Dette er vår mest populære oppskrift på lammelår til påske:

Mye lammelår til overs? Bruk restene i gode gryteretter! Enkel og god mat som gjør seg selv.
Påskelam på fire måter

Påskelam på fire måter

I påsken har vi spist lam i over 2000 år. En fordel med lammestek er at det kan stekes både ute på grillen og inne i stekeovnen. Imponer med lammelår på nye måter, enten du har mye eller liten tid på kjøkkenet.

Få rundt bordet til påske?

Blir det litt mye med et helt lammelår eller lammestek? Hvis dere blir færre til bords i påsken kan du fremdeles lage gode lammeretter.

Prøv heller lammelår i skiver, lammecarrè eller server en saftig lammeskank.

Gode hovedretter uten lam

Har du lyst på noe annet enn lam? Helstekt svinefilet, indrefilet eller gode gryter som har putret i timesvis er gode alternativer. Prøv en av disse oppskriftene

Alt du trenger til den gode påskematen:

Godt tilbehør til påskematen

Mange tar seg litt ekstra tid til å lage det gode tilbehøret. Her er det fløtegratinerte poteter som troner høyest på listen over populært og smakfullt tilbehør. Vi viser deg hvordan, i steg og i video!

Mer tilbehør som passer til lam

Lam passer godt med mange smaker. Server med ovnsbakte rotgrønnsaker, fløyelsmyk puré eller kremet soppstuing. Husk god saus til! 

Gjør det enkelt med ferdig tilbehør

Påskegodt og bakst

I påsken er påskeegg og bakst vel så viktig som lam og gode, lange frokoster. Her har vi samlet våre beste oppskrifter på søtt til påske.

Påskeegg

Kvikk-Lunsj er den mest populære sjokoladen i påsken, og marsipan er også en stor og viktig godsak. Vi gir deg oppskriftene så du kan lage dem selv!

Bakst

Har du smakt Hot cross buns? Denne tradisjonen er ikke så stor i Norge, men i mange andre land, som England, er det ikke påske uten disse søte bollene med smak av tranebær og appelsin. Prøv dem du og!

Perfekte påskekaker

Noen kaker oser det påskestemning av. Skal du lage en skikkelig påskekake? Lag en klassisk appelsinkake, en søt og god Kvikk Lunsj-kake eller påskekake med knallgul påskeglasur!

Verdens beste vafler til påsketuren

Vafler er viktig, enten turen går langt inn i skog og mark eller til noen skritt til solveggen på hytta. Nytes med en god kopp kaffe eller kakao og litt syltetøy. Bedre blir det ikke!

Påskedessert

I påsken spiser vi gjerne masse appelsin, bruk gjerne skallet som en skål til is!

Hvis man har blåst egg og laget påskepynt kan det bli mye egg til overs. Da er den mest populære løsningen å lage eggedosis.

Sitter du igjen med mange egg? Bruk dem også til omelett, pai, pannekaker og vafler!

Bruk restene til gode desserter! Appelsinskall kan brukes som serveringsskåler, raspes og brukes i kaker og desserter eller kandiseres til deilig konfekt.
Emblem
Det finnes mye godt man kan lage med populære påskeingredienser som lam og appelsin. Varme supper og gryter hører også med for mange, samt barnevennlig mat.
Se flere tips her