De viktigste oppskriftene til påske

De viktigste oppskriftene til påske

Påsken er en tid for gode måltider. Usikker på hva du skal servere? Vi har samlet flere av våre beste og mest populære oppskrifter når man samles til påske - både med og uten lam.

Hva serverer man egentlig til påske når man får gjester? Lam troner fremdeles øverst på menyen hos mange, og da spesielt lammelår og lammestek. I tillegg er det mange som går for svinefilet, biff og gode gryteretter.

Her er våre tips til retter som passer godt til påskefeiringen:

Helstekt lammelår til påske

Tradisjon tro er det mange som ønsker å servere lammelår eller lammestek til påske. By på en klassisk, helstekt lammelår med rotgrønnsaker til, og er perfekt når du skal lage mat til mange. 

Mye lammelår til overs? Bruk restene i gode gryteretter! Enkel og god mat som gjør seg selv.

Server saftig lammestek

Lammestek er et godt alternativ til lammelår. Har du godt tid, kan du prøve langtidsstekt lammestek med hvitløk og rosmarin med deilig sjysaus. Husk steketermometer! Da blir lammesteken perfekt rosa og saftig - hver gang.

Lam til mindre selskap

Blir det litt mye med et helt lammelår eller lammestek? Hvis dere blir få til bords i påsken kan du fremdeles lage gode lammeretter til selskapet. 

Prøv heller lammelår i skiver, lammecarré eller server saftige lammeskanker.

Påskelam på fire måter

Påskelam på fire måter

Påskelam er en gammel tradisjon, og her til lands er det vanlig å servere lammelår eller lammestek i påsken. Imponer med lammelår på nye måter, enten du har mye eller lite tid på kjøkkenet.

Gode hovedretter uten lam

Har du lyst på noe annet enn lam? Helstekt svinefilet, indrefilet eller gode gryter som har putret i timesvis er gode alternativer.

And, nøttestek eller helstekt kylling er også gode alternativer når du vil servere noe ekstra godt i påsken. 

Hva serverer du til påske?

Godt tilbehør til påskematen

Mange tar seg litt ekstra tid til å lage det gode tilbehøret, og det er kanskje ikke så rart. Selv perfekt mør og saftig biff kan bli enda bedre med godt tilbehør!

Det er ingen skam å få litt hjelp på kjøkkenet! Hos MENY finner du ferdig tilbehør og sauser som smaker som hjemmelaget. Alt du trenger å gjøre, er å varme opp rett før servering. Voilà!

Hjemmelagde fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter er et tilbehør som passer til det aller meste, og er svært populært å servere til lammelår og lammestek. Men fløtepoteter er også godt til and, kylling, biff og svinefilet. 

Har du god tid, kan du lage fløtepotetene selv - det er lettere enn du tror! Er ikke tiden helt på din side, finner du ferdiglagde fløtepoteter hos MENY som kun trenger varmes opp. 

Mer tilbehør som passer til lam

Lam passer godt med mange smaker. Server med ovnsbakte rotgrønnsaker, fløyelsmyk puré eller kremet soppstuing. Husk god saus til! 

Gjør det enkelt med ferdig tilbehør

Hjemmebakte godsaker og påskegodt

I påsken er påskeegg og bakst vel så viktig som lam og gode, lange frokoster. Hva med å lage hjemmelaget Kvikk Lunsj, luftige boller eller saftig appelsinkake? Her er oppskrifter på søte fristelser som passer godt til påskeferien. 

Fyll påskeegget med hjemmelaget godteri

Kvikk-Lunsj er den mest populære sjokoladen i påsken, og påskemarsipan er minst like viktig for den gode påskestemningen. Hvorfor ikke lage dem selv? 

God bakst til påske

Har du smakt Hot cross buns? Denne tradisjonen er ikke så stor i Norge, men i mange andre land, som England, er det ikke påske uten disse søte bollene med smak av tranebær og appelsin. Prøv dem du og!

Påsken er også en god anledning til å bake. Vi har gjerne ekstra god tid, og det er lite som smaker så godt på en skitur eller foran peisen som nybakte boller og annet søt gjærbakst.

Prøv en av disse oppskriftene på luftig bakst:

Lag morsomme påskeboller med barna

Lag morsomme påskeboller med barna

I påsken har man litt ekstra god tid, så hvorfor ikke ta med barna på kjøkkenet? Lag søte påskeharer og kaniner av bolledeig! Vi viser deg hvordan.

Bruk restene til gode desserter! Appelsinskall kan brukes som serveringsskåler, raspes og brukes i kaker og desserter eller kandiseres til deilig konfekt.

Perfekte påskekaker

Noen kaker oser det påskestemning av. Skal du lage en skikkelig påskekake? Lag en klassisk appelsinkake, en søt og god sjokoladekake med appelsin eller påskekake med knallgul påskeglasur!

Se flere påskekaker

Verdens beste vafler til påsketuren

Vafler er viktig, enten turen går langt inn i skog og mark eller til noen skritt til solveggen på hytta. Nytes med en god kopp kaffe eller kakao og litt syltetøy. Bedre blir det ikke!

De beste påskedessertene

I påsken spiser vi gjerne masse appelsin, bruk gjerne skallet som en skål til is! Hvis man har blåst egg og laget påskepynt kan det bli mye egg til overs, kan du by på eggedosis. Kjempepopulært blant barna!

Sitter du igjen med mange egg? Bruk dem også til omelett, pai, pannekaker og vafler!