De viktigste oppskriftene til påske

De viktigste oppskriftene til påske

Påsken er en tid for gode måltider. Vi har samlet populære oppskrifter. Her er påskematen vi gleder oss til å lage sammen.

Vi har sett på hva som var våre mest populære oppskrifter i fjor, og samlet dem her, til inspirasjon for årets påskemeny. 

Påskelam som hovedrett

Lam står øverst på ønskelisten til påske, og da spesielt lammelår og lammestek. I tillegg er det mange som foretrekker svinefilet, biff og gryteretter.

En tradisjonsrik rett er helstekt lammelår med rotgrønnsaker til, og er perfekt når du skal lage mat til mange. 

Mye lammelår til overs? Bruk restene i gode gryteretter! Enkel og god mat som gjør seg selv.

Server saftig lammestek

Et godt alternativ til lammelår, er lammestek. Prøv langtidsstekt lammestek med hvitløk og rosmarin og sjysaus. Med steketermometer blir lammesteken perfekt rosa og saftig - hver gang.

Lam til mindre selskap

Blir det litt mye med et helt lammelår eller lammestek? Hvis dere blir få til bords i påsken kan du fremdeles lage gode lammeretter til selskapet. 

Prøv heller lammelår i skiver, lammecarrè eller server saftig lammeskank.

Påskelam på fire måter

Påskelam på fire måter

Påskelam er en gammel tradisjon, og her til lands er det vanlig å servere lammelår eller lammestek i påsken. Imponer med lammelår på nye måter, enten du har mye eller lite tid på kjøkkenet.

Gode hovedretter uten lam

Har du lyst på noe annet enn lam? Helstekt svinefilet, indrefilet eller gode gryter som har putret i timesvis er gode alternativer.

And, nøttestek eller 

Alt du trenger til den gode påskematen:

Godt tilbehør til påskematen

Mange tar seg litt ekstra tid til å lage det gode tilbehøret. Her er det fløtegratinerte poteter som troner høyest på listen over populært og smakfullt tilbehør. Vi viser deg hvordan, i steg og i video!

Mer tilbehør som passer til lam

Lam passer godt med mange smaker. Server med ovnsbakte rotgrønnsaker, fløyelsmyk puré eller kremet soppstuing. Husk god saus til! 

Gjør det enkelt med ferdig tilbehør

Påskegodt og bakst

I påsken er påskeegg og bakst vel så viktig som lam og gode, lange frokoster. Her har vi samlet våre beste oppskrifter på søtt til påske.

Fyll påskeegget

Kvikk-Lunsj er den mest populære sjokoladen i påsken, og marsipan er også en stor og viktig godsak. Vi gir deg oppskriftene så du kan lage dem selv!

God bakst til påske

Har du smakt Hot cross buns? Denne tradisjonen er ikke så stor i Norge, men i mange andre land, som England, er det ikke påske uten disse søte bollene med smak av tranebær og appelsin. Prøv dem du og!

Påsken er også en god anledning til å bake. Vi har gjerne ekstra god tid, og det er lite som smaker så godt på en skitur eller foran peisen som nybakte boller og annet søt gjærbakst. Prøv en av disse oppskriftene på luftig bakst:

Lag morsomme påskeboller med barna

Lag morsomme påskeboller med barna

I påsken har man litt ekstra god tid, så hvorfor ikke ta med barna på kjøkkenet? Lag søte påskeharer og kaniner av bolledeig! Vi viser deg hvordan.

Bruk restene til gode desserter! Appelsinskall kan brukes som serveringsskåler, raspes og brukes i kaker og desserter eller kandiseres til deilig konfekt.

Perfekte påskekaker

Noen kaker oser det påskestemning av. Skal du lage en skikkelig påskekake? Lag en klassisk appelsinkake, en søt og god sjokoladekake med appelsin eller påskekake med knallgul påskeglasur!

Se flere påskekaker

Verdens beste vafler til påsketuren

Vafler er viktig, enten turen går langt inn i skog og mark eller til noen skritt til solveggen på hytta. Nytes med en god kopp kaffe eller kakao og litt syltetøy. Bedre blir det ikke!

De beste påskedessertene

I påsken spiser vi gjerne masse appelsin, bruk gjerne skallet som en skål til is! Hvis man har blåst egg og laget påskepynt kan det bli mye egg til overs. Hvorfor ikke by på søt og luftig eggedosis? 

Sitter du igjen med mange egg? Bruk dem også til omelett, pai, pannekaker og vafler!