Julens pinnekjøtt
bilde av embelem

Julens pinnekjøtt

Det er ikke jul før du kjenner lukten av pinnekjøtt! I Norge spiser omtrent en tredjedel av oss pinnekjøtt til jul, og det gjelder å finne sin favoritt. Hos MENY finner du et stort utvalg røkt og urøkt pinnekjøtt, samt koketid og tips til porsjonsberegning og tilbehør.

Pinnekjøtt til jul

Ingenting er som pinnekjøtt med kålrotstappe, vossakorv, sjysaus og mandelpoteter. Her er alle oppskriftene du trenger for tradisjonelt pinnekjøtt til julemiddagen.

Har du alt du trenger?

God saus til pinnekjøttet

En god saus er viktig - enten du foretrekker det enkelt med kokesjy rett fra kjelen eller vil lage noe mer spennende. Her er våre beste oppskrifter på spennende og smakfull saus til pinnekjøtt!

Pinnekjøtt på nye måter

Trenger du litt inspirasjon til en liten vri på den tradisjonelle julematen? Enten du vil servere noe nytt på selveste julaften eller vil prøve noe nytt i romjulen, har vi noen spennende oppskrifter du bør prøve

Enkle tips for å lykkes med pinnekjøtt

Er det lenge siden du laget pinnekjøtt, eller skal du servere pinnekjøtt til familien for første gang? Her er alt du trenger å vite om å velge riktig pinnekjøtt, og hvordan du enkelt kan lykkes med julemiddagen.  

Damp pinnekjøttet på toppen av mandelpoteter, istedenfor på rist eller pinner. Potene blir ikke mos, men faste og deilig smakfulle.

Lag pinnekjøtt selv

Har du tid, kan du lage pinnekjøttet selv! Prosessen tar minimum 6-8 uker om du skal gjøre det hjemme, så det er viktig å starte i god tid før pinnekjøttet skal tilberedes. Slik gjør du det:

Rester av pinnekjøtt? Slik bruker du dem

Julemiddagen er over, og tradisjon tro er det alltid noen pinner igjen fra pinnekjøttmiddagen. Så hva gjør man egentlig med restene av pinnekjøttet? Her er våre beste tips: