17. mai frokost

17. mai frokost

Det nærmer seg 17. mai, og mange inviterer de aller nærmeste til en lang og smakfull frokost. Server gode alkoholfrie drinker, varme og kalde frokostretter og hjemmebakte brød og rundstykker. 
Her er våre beste tips og oppskrifter til frokostbordet:

Godt pålegg til frokostbordet

Brød og rundstykker er uunnværlig til en norsk frokost, og godt pålegg er minst like viktig. På store dager som 17. mai kan du diske opp med spekemat, roastbiff, skinker og gode påleggsalater. Husk også det gode tilbehøret som friske grønnsaker og salat.

Alt du trenger til frokosten:

Gode drinker og mocktails

Om du ikke vil gå for en vanlig champagnefrokost, eller ønsker alkoholfrie alternativer er det mye godt du kan servere gjestene. Du kan servere iskald juice, eller hva med spennede alkoholfrie drinker til frokosten?

By på god spekemat og lekre spekefat

Vi blir færre rundt bordet i år, og da kan vi ta oss ekstra god tid til noen flotte frokostretter og brunsjer. Hvorfor ikke lage et skikkelig spekefat med god spekemat? Med godt tilbehør som ost, eggerøre, rømme og flatbrød blir dette en real festfrokost!

Trenger du litt hjelp med spekefat, snitter eller påleggsfat? Bestill ferdige fat i din lokale MENY-butikk. Vi legger gjerne opp både store og små fat. Husk å bestille i god tid!

Har du alt du trenger?

Ingen frokost uten egg

Egg er en viktig del av enhver stor frokost. Kokt egg, eggerøre, omelett eller stekt egg? Mulighetene er mange, og egg passer med det aller meste! Ikke glem å servere eggerøre til 17. mai-frokosten - spesielt om du skal servere røkelaks, skinke eller spekemat.

Hjemmelaget brød og nystekte rundstykker

Har du litt ekstra god tid? By på nystekte brød og rundstykker! Gode brød og rundstykker er viktig til en frokost, og ekstra godt blir det om du har laget dem selv. Har du ikke tid til å bake? Fortvil ikke - du kan enkelt servere nystekt brød til frokosten om du kjøper halvstekt brød fra MENY. 

Ikke tid til å bake? Kjøp heller halvstekte brød og rundstykker: