Det bugner av fristende grønnsaker i frukt- og grøntavdelingene, men hva kan man egentlig bruke dem til? Vi har samlet våre beste tilberedingstips for å lykkes med rotgrønnsaker, blomkål og brokkoli, kål, belgvekster, sopp og alt annet som er godt. Velg gjerne grønnsaker i sesong.
Grønnsaker er ikke bare det perfekte tilbehør, men kan gjerne også få spille hovedrollen. Server fargerike retter der grønnsakene får god plass, for variasjon i smak, konsistens, vitaminer og mineraler.
Ikke la grønnsakene visne i grønnsakskuffen, husk at de kan brukes til mange retter uken gjennom. Mange grønnsaker er også gode selv om de begynner å bli litt slappe, da egner de seg godt i en suppe eller gryte. Du kan også fryse ned grønnsaker du vet du ikke rekker å spise opp. Vi gir deg noen tips til bruk og oppbevaring.
Det finnes uendelig med godt tilbehør, alt fra enkle salater til ovnsbakte grønnsaker, stapper og pureer. La deg inspirere.
Hvordan deler man egentlig en avokado og hva er forskjellen på de ulike tomatene man finner i butikken? Her er alt du trenger å vite om grønnsakene du finner i grønnsaksdisken.