Søndagsmiddag og tradisjonsmat

Søndagsmiddag og tradisjonsmat

På søndagene har vi god tid, og bruker den gjerne til å lage velsmakende mat fra bunnen av. Ofte er tradisjonsmat og sesongretter typiske søndagsmiddager, med innslag av klassisk brun saus, sjy og poteter. Skal du samle familien eller venner til middag i helgen? Få inspirasjon og tips til norske slagere her. 

Tradisjonsmaten vi aldri går lei av

Det er lite som slår en klassisk gryte, en varmende lammefrikassè eller en lekker grateng. De gode smakene vi har vokst opp med og fikk servert hos mormor eller bestemor passer godt når man har litt ekstra tid man kan bruke på matlaging. 

Har du alt du trenger?

Kjøttfrie alternativer til tradisjonsmaten

Selv om du ønsker å kutte ned på kjøtt eller er vegetarianer, betyr ikke det at du ikke kan nyte den gode tradisjonsmaten. Perfekt å servere i selskap eller når du har litt ekstra god tid på kjøkkenet. Her er noen av våre favorittoppskrifer:

Tradisjonelt tilbehør

Tilbehøret er prikken over i-en på tradisjonsmaten. Flatbrød er et must til lapskaus, og en deilig potetmos må selvfølgelig serveres med biff stroganoff. Ikke glem en fyldig saus og tyttebærsyltetøy! Vil du lage tilbehøret fra bunnen av? Vi har alle oppskriftene du trenger:

Kylling og kalkun til helgens gode middager

Foretrekker du kanskje hvitt kjøtt, er kylling og kalkun fantastisk å lage når man har litt ekstra tid for hånden. Helstekt kylling blir saftig og smakfull, mens en helstekt kalkunfilet passer godt når man har mange gjester. 

Saftig stek til enhver anledning

En saftig lammestek, skinkestek eller oksestek passer like godt til hverdag som fest, og gjør seg nærmest selv i ovnen. Det eneste du trenger å gjøre er å sette den i ovnen - så kan du bruke tiden din på noe annet enn å stå over grytene i timesvis. 

Fersk stek levert rett hjem

Emblem
Stek bør alltid hvile i 15-20 minutter før de skjæres opp. Kjøttsaften vil da sette seg og man får et saftig og godt resultat.