Tid for Skrei

Sammen med lyset kommer skreien svømmende tilbake til Norge, og hos MENY får du fersk skrei fra det iskalde Barentshavet. Skreien er alltid på vandring - noe som gjør den ekstra muskuløs og fast i kjøttet. Sesongen er kort, fra januar til mars - så det er akkurat nå du kan spise det beste havet har å by på. Fersk skrei er merket med MENY Anbefaler og er godkjent og anbefalt av MENY-Lauget i sesong.

Det du skal se etter når du skal handle skrei er store fine hvite stykker med god fasthet i kjøttet.

Lene Kristiansen

MENY-Lauget

Skrei skal ikke koke, men trekke 5 til 10 minutter i vann som ligger like under kokepunktet.

Kent Robertsen

MENY-Lauget

Skrei har en litt søtere smak enn torsk. Derfor passer tørrsaltet bacon veldig godt som topping.

Guro Bondestad

MENY-Lauget

Bacon og ertepuré smaker kjempegodt til torsk. Tilsetter du hakkede tranebær, pinjekjerner og gressløk i baconet rett før servering, får du en nydelig rett med god sødme og fine farger.

Roar Sjåvåg

Nestleder i MENY-Lauget