Happy Prawns: Norske kongereker fra Sirevåg

Happy Prawns: Norske kongereker fra Sirevåg

Kongereker kommer vanligvis langveis fra, og det ville gründerne bak Happy Prawns gjøre noe med. Etter årevis med testing, er det nå endelig klart for å få de aller første, norske kongerekene i utvalgte MENY-butikker.

Ideen bak Happy Prawns var å sette dyrevelferd på dagsorden. Tradisjonelle, importerte kongereker er enten villfanget eller oppdrettet, og har lang reisevei.

Etter flere års testing og utvikling kan du nå få tropiske kongereker – direkte fra Sirevåg i Rogaland.

Tropiske reker født i Norge

Kongereker trives i tropisk klima, og naturlig nok har de ikke tilhold i våre norske, kalde farvann. Løsningen har så langt vært å importere kongerekene fra tropiske land hvor kongerekene har sitt opphav. 

Magnar Hansen er fornøyd med å ha fått i gang produksjonen av norske kongereker Magnar Hansen er fornøyd med å ha fått i gang produksjonen av norske kongereker

Men med god tilrettelegging, godt fôr og store tanker har gründer og daglig leder Magnar Hansen hatt stor suksess med både oppdrett og produksjon av helnorske kongereker. 

Ideen fikk fart på seg og ble realisert i løpet av bare 4 år. På denne tiden gikk vi fra en garasje på Røyneberg til store tanker i Sirevåg. 

God dyrehelse uten antibiotika

Rekenes helse og trivsel står i fokus, derfor er det ingen medisiner eller antibiotika i rekenes mat.

I tillegg får kongerekene grønnsaker som erter og spinat i tillegg til det vanlige fôret, noe som både gir god trivsel og en fantastisk smak.

Norges reneste sjømatproduksjon

Den unike produksjonen er Norges reneste sjømatproduksjon – Happy Prawns har null utslipp til sjøen.

Produksjonen foregår i store tanker innendørs, og tankene har en unik design som eliminerer all spredningsfare i tilfelle sykdom. Dermed trenger de heller ikke bruke antibiotika eller andre kjemikalier i vannet.

Kongereker med fantastisk smak

De norske kongerekene har en god størrelse, konsistens og ikke minst - en utrolig god smak. Bruk den som du ellers ville brukt kongerekene. De er nydelig stekt, grillet og ovnsbakt, men også perfekt til en deilig ceviche.

Siden kongerekene er så store og kjøttfulle, egner de seg godt på grillen