Ingen selger mer fersk sjømat enn MENY! La deg inspirere til å prøve noe nytt, enten det er nytt tilbehør eller sesongens fisk fra fiskedisken. Fisk passer både som enkel hverdagsmat for hele familien, og delikat helgemat med spennende smaker.
Det kan virke skummelt med en rå fiskefilet på kjøkkenbenken, men fisk er både kjapt og enkelt å tilberede. Det viktigste er å ikke oversteke fisken - da blir den tørr og smakløs. Her er noen gode tips til å tilberede fisken du finner i fiskedisken.
Torsken er en allsidig, hvit og mager fisk. Den har en mild smak og passer perfekt i fiskegrateng, fiskesuppe, fiskekaker eller som fiskepinner.
Laks er en av de mest populære fiskene. Laks og ørret likner på hverandre i smak, og du kan derfor bruke laks i oppskrifter med ørret og omvendt. Begge passer det meste, enten du foretrekker fisken røkt, stekt, grillet, ovnsbakt, gravet, dampet eller kokt.
La fisk være et fast innslag på ukemenyen, og lær barna at torsk, laks og annen fisk smaker kjempegodt og kan varieres i det uendelige. La dem gjerne også få være med å lage maten. Her er våre beste oppskrifter til barna:
Kveite, eller hellefisk som den også kalles, regnes som en av havets mest eksklusive fisk og er skikkelig festmat. Det delikate, hvite fiskekjøttet kan stekes, ovnsbakes eller grilles.
Det er lite som er så kjekt som når maten praktisk talt lager seg selv! Hva med en deilig bacalao, eller en fristende fiskesuppe?
Lag tradisjonsrike gryter og supper fra bunnen av - eller kjøp ferdig hos MENY.
Steinbit er fast i kjøttet og har en god, mild fiskesmak. Det gjør at den er enklere å steke i pannen, og perfekt i supper.
Du finner mer enn bare laks og torsk i fiskediskene hos MENY. Hvorfor ikke prøve piggvar, uer, tunfisk eller sild? Utvalget i fiskedisken varierer etter årstiden - spør våre flinke matarbeidere om hvilken fisk de anbefaler!