Nyttårsmiddagen er festmiddagen over alle festmiddager! Her finner du våre beste tips til bordpynt, alkoholfri drikke, og feststemt forrett, hovedrett og dessert - i tillegg til en rekke plantebaserte alternativer til nyttårsmiddagen.
Helstekt kalkun med waldorfsalat, rosenkål, poteter og en deilig saus er det de fleste av oss forbinder med nyttårsmiddagen. En hel kalkun er gjerne nok mat til 6 eller flere personer. Blir dere færre til bords? Prøv helstekt kalkunfilet istedenfor en hel kalkun!
Det høres kanskje skremmende ut å servere treretters, men det er enklere enn du tror. Velg gjerne noe du må lage i forveien så du slipper å stresse, og velg retter som ikke er for avanserte, slik at du også kan nyte festen.
Når nyttårsmåltidet er inntatt, er det fremdeles en god stund igjen til det nye året ringes inn. Server god snacks, og by gjerne på gode drinker, punsj og mocktails før, under og etter måltidet.
Nyttårsaften er årets siste måltid, og hva passer vel bedre enn å avslutte året som var med en lekker hovedrett av spennende og smakfulle råvarer? Populære valg er hel indrefilet, andebryst eller helstekt and, hummer, kongekrabbe, kveite og viltkjøtt som reindsyr og rype.
Når det er store anledninger, er det en gyllen mulighet til å lage mye godt tilbehør til middagen. Hva med fondantpoteter, ekstra god saus eller pisket smør? Dette er tilbehøret du bør ha på bordet når maten serveres:
En søt dessert er en perfekt avslutning på et festmåltid. På årets siste dag er det virkelig lov å kose seg, og her kan du servere alt fra riskrem til en imponerende sjokoladefondant.
Nyttårsaften er en kveld mange forbinder med glitter og glam. Sett stemningen med et pyntet bord, konfetti og stjerneskudd. Det trenger ikke være kostbart eller tidkrevende, se våre tips og bli inspirert!