MENY + Hanne-Lene = Sant

MENY + Hanne-Lene = Sant

Publisert 3. mai 2022
Vi i MENY inngår nå et spennende samarbeid med Norges største vegetarentusiast Hanne-Lene Dahlgren. Sammen ønsker vi å inspirere kundene våre med smaksrike, grønne oppskrifter og gjøre det enklere å velge mer klimavennlig i en hektisk hverdag.

Tobarnsmor og selvutnevnt vegetarentusiast Hanne-Lene håper hun kan nå ut til flere med sine fristende oppskrifter og kunnskap.

Hun har gitt ut de bestselgende kokebøkene «En skikkelig digg kokebok» og «En skikkelig digg kokebok 2», hvor alle vegetaroppskriftene er prøvd ut og godkjent av over 350 testfamilier.

- Vi trenger ikke bli vegetarianere alle sammen, men jeg ønsker å øke grønnsaksinntaket og vegatarentusiasmen til folk

Den første boken startet som et sideprosjekt da Hanne-Lene var i sin forrige mammapermisjon, men som endte med at hun sa opp jobben som analytiker i Google for å satse fullt på å promotere kokeboken og spre matglede.

«En skikkelig digg kokebok» ble en umiddelbar suksess, og lå på bestselgerlisten i hele 28 uker. I dag har Hanne-Lene rukket å bli en folkekjær profil på både tv og i egne kanaler.

- Jeg elsker mat! Det er gøy å snakke om mat, lese om mat, og se hva alle andre lager.

Hos MENY finner Hanne-Lene alt hun trenger for å lage rettene sine Hos MENY finner Hanne-Lene alt hun trenger for å lage rettene sine

Kos og kick til folket

Vegetarentusiasten har satt seg som mål om å redusere kjøttforbruket i Norge med 30 % innen 2025. For å oppnå dette, håper Hanne-Lene at hun kan få folk til å velge mer vegetarisk fremover. Derfor er det er helt essensielt at vegetarmat – som all annen mat – skal smake helt fantastisk.

Maten må se både fargerik og fresh ut. Du må bli mett av det, og det må ha preg av kos på en eller annen måte.

I tillegg er det seks smakselementer Hanne-Lene alltid sverger til:

- Det må være salt, sødme, syre, fett og knas. I tillegg til kick, som jeg har valgt å kalle det – noe som er litt annerledes. Prøv å tilføre nye smaker! De aller fleste ønsker å redusere kjøttforbruket sitt. Og den eneste måten å endre folks kosthold på, er å få dem sultne, smiler hun.

Bærekraft i fokus

For MENY er bærekraft en viktig del av hverdagen. Vi er opptatt av å ivareta både naturen, dyrene, lokale arbeidsplasser – og ikke minst matkultur.

- MENY skal gjøre det enklere for folk å spise og leve mer bærekraftig. Som Norges største matkanal, forplikter det å hele tiden tenke nytt, og inspirere til nye vaner. Det vet jeg Hanne-Lene allerede er dyktig på - med god mat og bruk av ingredienser med lavt klimaavtrykk, sier Kenneth Skauge – bærekraftsjef i MENY.

Hanne-Lene og bærekraftsjef Kenneth Skauge i MENY Hanne-Lene og bærekraftsjef Kenneth Skauge i MENY

Vi i MENY ønsker også å bidra til at flere spiser mer plantebasert, inkludert øke salget av frukt og grønt.

– Vi har et fantastisk utvalg, og er gode på inspirasjon og oppskrifter når det gjelder alt fra kjøtt, sjømat, tradisjonsmat, eksotisk mat og mer trendy retter. Nå skal vi bli enda flinkere på grønn inspirasjon for å nå fleksitarianere og vegetarianere, sier Kenneth. 

Hanne-Lene er heller ikke i tvil om hva hun synes er mest spennende med MENY-samarbeidet.

- Det som er så gøy med MENY er at jeg finner alt jeg trenger for å lage rettene mine. Jeg elsker det store utvalget, spesielt i grønnsaksavdelingen. Samtidig vet jeg at de virkelig mener alvor med sin bærekraftssatsning, og det er grunnen til at jeg ønsker å samarbeide med dem.

- Jeg vet også at MENY-folket elsker god mat, og at vegetarmat kan være helt fantastisk godt. Vi er en god match!

Se flere oppskrifter fra Hanne-Lene