Lag noe godt med lam

Lag noe godt med lam

Endelig er høsten her, og lammesesongen er i gang! Det norske lammekjøttet er i særklasse, og hvor de beiter setter god og særegen smak på kjøttet. I vår bugnende ferskvaredisk finner du ferskt lam, lammelår, fårikålkjøtt, lammestek og lammekoteletter fra august til oktober.

Ønsker du litt mer kjøtt i fårikål eller lammefrikassé? Bruk en blanding av 50/50 fårikålkjøtt og bog. Bruker du kun bog kan det bli litt lite smak.

Server saftig, helstekt lammelår

Lammelår er tradisjonsrik mat til både høst og påske. La det stå å godgjøre seg i ovnen, og server til gjester på hytta eller som søndagsmiddag eller festmåltid. Det klassiske tilbehøret er norske rotgrønnsaker, men middelhavsgrønnsaker eller risotto passer også godt til.

Ønsker du å dele opp låret i skiver, skjære av skanken eller bene ut? Hør med oss i ferskvaredisken - vi hjelper deg gjerne!

Har du ikke plass til et helt lammelår i ovnen? Prøv lammestek 

Forskjellen på lammelår og lammestek, er at steken er benet ut, altså benfri. Ofte er lammesteken surret sammen med hyssing, som du må huske å fjerne før du skal spise. 

Lam til overs? Lag noe godt av restene

Lammeskank og lammecarré

Prøv også lammecarrè og lammeskank, dette er ekte festmat! Spør gjerne våre dyktige matarbeidere om tips!

Lam smaker best når det ikke er helt gjennomstekt. Blir det for godt stekt, kan kjøttet fort bli tørt.

Godt tilbehør til lam

Lammesesongen er på høsten, og en god pekepinn er å bruke høstens gode råvarer som kantarell og annen sopp, rotgrønnsaker og urter som rosmarin og timian. En god fløtesaus, gratinerte poteter eller kremet soppstuing er også gode alternativer.

Dårlig tid? Vi har ferdig tilbehør

Hverdagsmiddag med lam

Lammekjøtt er også godt i mer hverdagslige retter som wok, kebab og moussaka, og til klassisk helgemat som burger og pølser. Se våre oppskrifter på hverdagslam og enklere retter.

Lag en fristende lammegryte

Lammekjøtt egner seg godt til å putre for seg selv i gode gryter. Her er noen av favoritter som passer spesielt godt på kalde høstdager.