Det handler ikke om å velge bort, men å spise mer av alt som er bra for oss. Vi vil gi deg Sunnspirasjon i hverdagen: De enkle tipsene og triksene som gjør måltidene litt sunnere. Mer frukt og grønnsaker, fullkornsprodukter og rene råvarer. Vi i MENY kaller det å spise grønnere, grovere og renere.
Å spise grønnere betyr mer grønnsaker, frukt, bær og belgfrukter i måltidene, ved å legge til eller bytte ut. Skap nye, gode vaner med litt mer grønt på tallerkenen - til alle måltider. Det kan være så enkelt som agurk og paprika på brødskiven til frokost, eller litt frisk, grønn salat til pizzaen.
Synes du det er vanskelig å vite hva som skal stå kaldt, hva som kan stå fremme og hva som kan fryses? Vi har samlet noen gode tips i artiklene under.
Å spise grovere betyr å velge fullkornsprodukter med mer kostfiber, som grovt brød, fullkornspasta– og ris. Grove kornprodukter inneholder mer næringsstoffer og holder deg mett lenger. Små grep kan gjøre store utslag! Velg et litt grovere brød til hverdags, og prøv gjerne fullkornspasta til middagen.
Å spise renere betyr å velge rene råvarer som fisk, skalldyr og rent kjøtt. Med rene produkter kan du blant annet regulere fett- og saltinntaket ditt bedre.
Hvordan steker man kylling så den blir saftig, og hvordan kan man krydre maten med krydderurter? Når man tilbereder maten riktig eller bruker råvarer som hever smaken, vil det bli mye lettere å spise sunnere.
Mange av oss ønsker å kutte ned på mengden kjøtt vi spiser, og mange får øynene opp for all den gode vegetarmaten der ute. Kjøttfritt er ikke nødvendigvis synonymt med sunt, men dersom du erstatter kjøttet med bønner, linser, nøtter og mer grønnsaker, da kan du treffe blink på både sunnere og mer bærekraftig! Her er noen gode oppskrifter:
Også søtsaker og chips kan gjøres litt sunnere. Her er noen gode tips på tampen.